Lazerle Çatlak Tedavisi
Lazerle Çatlak Tedavisi
Hem kadın bireylerde hem erkek bireylerde meydana gelen cilt çatlakları vücut görüntüsünü bozarken bireyin özgüveninin de düşmesine sebep olabilmektedir. Oluşan çatlakların giderilmesi için birçok kişi lazerle çatlak tedavisine başvurmaktadır. Yaygın olan var olan çatlak sorunu ilaç tedavisi ile giderilmeye çalışılır. Fakat ileri derece de çatlak sorunu yaşayan kişilerde ilaç tedavisi etki etmemektedir. Bunun için de alt deri ve üst deri de yırtılma sonucu meydana gelen çatlakların giderilmesi için lazer tedavisi uygulanır. Lazerle çatlak tedavisi sayesinde bireyin deri altında olan kollajen liflerin onarımı sağlanır. Onarılan liflerle birlikte cilt daha hoş bir görünüme kavuşur. Ortalama olarak 8 seans süren lazerle çatlak tedavisi sonrasında çatlak görünümü giderek hoş bir görünüm elde edilir.
Lazerle Çatlak Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Lazerle çatlak tedavisi olmak için birey kesinlikle bir sağlık kuruluşuna giderek alanında uzman olan kişiler ile görüşmelidir. Yapılan tetkiklerin sonucuna göre bireyin sağlık durumu ve cilt yapısı belirlenir. Belirlenen cilt yapısına göre de işlem için uygun olup olmadığı anlaşılır. Böylece işlem için uygunsa lazerle çatlak tedavisi yapılır. İncelenen cilt yapısı bilindiği üzere 3 tabakadan meydana gelmektedir. Üst tabaka, orta tabaka ve alt yağ tabakasıdır. Üst tabaka cildin rengini oluşturan pigmentleri oluştururken orta tabaka cildin kollajen üreten bölgesidir. Bu sebepten kaynaklı lazerle çatlak tedavisi işleminde odak alınan yer üst tabaka ve orta tabakadır. Lazer, bireyin cildine ışınlarını göndererek hedef alınan bölge lazer ışığına maruz kalır. Böylece cildin içerisinde olan hücreler dışarı atılırken yeni hücrelerin üretilmesi sağlanmış olur. Bu durumda cildin yenilenmesini sağlar.
Lazerle Çatlak Tedavi Sonrası
Lazerle çatlak tedavi işlemi sonrasında birey kesinlikle güneşten gelen zararlı ışınlara maruz kalmamalıdır. Bunun için güneş kremlerini mutlaka kullanmalıdır. Birey dışarı çıktığı zaman güneşten korunacak kıyafetler giymelidir. Bunların yanı sıra işlem sonrası iyileşme sürecinde meydana gelen birçok unsurlar vardır. Bu unsurlara bakacak olursak şunları sıralamamız doğru olur.
- İşlem öncesi sürülen jel, işlem sonrasında cilt üzerinden temizlenmelidir.
- İşlem tamamlandıktan yaklaşık 1 saat sonra yanma hissi oluşur.
- Birey cildinde şişkinlik ve ödem hissedebilir. Fakat bu durum 3 gün içerisinde geçmektedir.
- Lazerle çatlak tedavisi olan bireyin cildi yaklaşık 1 hafta boyunca hafif kırmızı, pembe renginde görünür.
- İşlem yapıldıktan 1 gün içerisinde eni cilt oluşmaya başlar ve kendini yenileme işlemi hız kazanır. Oluşan yeni cilt yapısı bolca nemlendirici kremler ile desteklenmelidir.
- Gereken zaman aralıklarında cilde cilt peeling işlemi uygulanmalı ve peeling işlemi bittikten sonra ciltte kalmayacak şekilde vazelin ve suyla iyice temizlenmelidir.
Bu durumlara bakıldığı zaman lazerle çatlak tedavi işleminden sonra meydana gelen durumları görürken dikkat edilmesi gereken unsurları da görmemiz mümkün olur.