Leke Tedavisi

Leke Tedavisi Nedir?

Birçok kişinin teninde lekeler meydana gelmektedir. Birden fazla sebep lekelerin oluşmasına sebep olmaktadır. Fakat en çok leke oluşmasına sebep olan güneşten gelen zararlı ışınlardır. Bu zararlı ışınlar bireyin açıkta kalan ten bölgesinde kahverengi tonlarında leke oluşturur. Bunun yanı sıra bireyin sağlık durumu ve var olan rahatsızlığın etkisinden kaynaklı da vücutta lekeler oluşabilir. Genellikle metabolizma sorunu yaşayan kişilerde görülen leke sorununu gidermek için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra lekeleri oluşma durumu kişiden kişiye göre değişebilir. Çünkü herkesin vücut yapısı ve sağlık durumu farklılık göstermektedir. Zararlı ışınların sebep olduğu lekeler, pigmentlerin bir bölgede birikme halinde meydana gelir. Bunların yanı sıra bireyin genlerinde olan etkenler de sebep olabilmektedir. Var olan genetik yapısı, ilaç tedavisi, yanlış kozmetik ürününün kullanılması ve sağlıksız beslenme gibi durumların bir etkisi olarak oluşur.

Lekelerin Oluşma Nedeni Nedir?

Yüz çevresi başta olarak vücudun her yerinle lekeler meydana gelebilmektedir. Lekelerin ortaya çıkma nedeni genetik etkenler olabilirken kullanılan kalitesiz olmasından kaynaklı da meydana gelebilmektedir. Lekeleri önlemek için ilk olarak güneşten gelen zararlı ışınlardan kendinizi korumalısınız. Aksi halde lekeler meydana gelir. Lekelerin oluşmasına sebep olan bazı faktörler mevcuttur. Bu faktörler için şunları söylememiz mümkün olur.

  • Doğum Lekeleri: Birey doğduğu zaman vücudunda doğuştan gelen var olan lekelerdir. Zaman içerisinde doğum lekeleri gidebilirken bazı durumlarda daha da koyulaşabilir.
  • Pigment Sorunlu: Bireyin vücudunda bazı kısımlar koyu bazı kısımlar daha açık tonda olabilir. Bu cilt sorunun ortadan kalkması için leke tedavisi uygulanmalıdır.
  • Tıbbi Sorunlar: Rahatsızlık sonucu uygulanan ilan tedavisi sonucunda meydana gelir. İlaçların etkisi sonucunda meydana gelen lekelerin giderilmesi için tedaviye başvurulur.

Leke Tedavi Yöntemleri

Leke tedavisi için doktorlar ile görüşülerek kişiye uygun olan tedavi türü belirlenir. Belirlenen tedavi türü doktorun uygun gördüğü aralıklar ile yapılırken düzenli yapılmasına oldukça dikkat edilmelidir.

  • Kimyasal Peeling: Bu işlemde kimyasal ilaçlar karıştırılarak ortaya çıkan karışım cilde uygulanır. Uygulama sonucunda cilt zaman içerisinde soyulur. Cilde hasar veren kimyasal karışım zaman içerisinde yeni derinin ortaya çıkmasını sağlar. Bu sayede bireyin cildi yenilenmiş olur. Yaklaşık 4 seans süren bu işlemin kışın yapılması daha sağlıklıdır.
  • Lazer ile Tedavi Yöntemi: Her bireyin cilt yapısı farklı olduğu için uygulanan lazer türü de farklılık gösterir. Tedaviden bir süre sonra uygulanan bölgede kabuklanma meydana gelir. Kabuk cildi soydukça yeni deri ortaya çıkacaktır. İşlemden sonraki süreçte birey cildini korumak için güneş kremi kullanmalıdır.
  • Medikal İşlem: Bu tedavi türünün yapılması için kremler vardır. Kremler cilde uygulandığı takdirde süreç içerisinde uygulanan bölgenin soyulmasına neden olur. Bazı durumlarda kremlerin yanı sıra ekstra uygulanan tedavi türleri de vardır. İşlem sonucunda cilt yenilenmiş olur.