Makyaj Uyg.

Makyaj Uygulamaları

Dolgular sentetik ve otolog dolgular olarak iki ana başlık altında toplanabilir. Otolog dolgu eşittir yağ dolgusu şeklinde özetlenebilir. Sentetik dolgular ise geçici, yarı-kalıcı, kalıcı dolgular olarak 3 e ayrılır. Kalıcı dolgular silikon dolgular olarak bilinir bir zamanlar kullanılmış olsa da yan etkilerinden dolayı piyasadan çekilmiştir ve kullanılmamaktadır.

Yani şu an onaylı geçici ve yarı kalıcı dolgular piyasadadır. Geçici dolgular hyaluronik asit dolgular, yarı kalıcı dolgular ise PCL(polikaprolakton) ve kalsiyumhidroksi apatit dolgulardır. Teorik olarak geçici dolgu statüsünde olsa da pratikte hyaluronik asit dolgularında yarı kalıcı dolgu özelliği gösterdiği görülmektedir.

Kalıcı Makyaj Uygulaması

Makyaj, genellikle kadın bireyler tarafından yapılmakta olup uzun yıllardır estetik açıdan güzel görünmek ve yüzü ön plana çıkarmak için yapılan bir işlemdir.

Kaş Laminasyonu

Birey kaş şekli, kaş yapısı ve kaş gürlüğünden memnun değilse kaş laminasyonunu yapan uzman kişiler ile görüşerek kaş laminasyon işlemini yaptırmak ister.

Dipliner

Kadın bireylerin genellikle yaptığı yüz makyajında gözler oldukça önemli bir yer kaplar. Göz makyajı bireyin bakışlarına anlam ve buğu katmanın yanı sıra oldukça dikkat çeker.

Dudak Pigmentasyonu

Dudak pigmentasyonu bir diğer ismi ile dudak renklendirme işlemi olarak bilinir. Kalıcı makyaj olan dudak pigmentasyonu, bireyin dudaklarını daha canlı, parlak ve dolgun gösterir.

Microbleading

Geçmişten günümüze kadar birçok kadın birey makyaj yapmaktadır. Sürekli yapılan makyaj uygulaması zaman içerisinde teknolojinin gelişmesi ile kalıcı hale gelmesi mümkün olmuştur.